Monday, August 15, 2011

O + 12 metoda - kako začeti djevojčicu

O+12 metoda je metoda za začeće djevojčice. Razlog za ime, O+12,  je da metoda preporuča seksualni odnos 12 sati nakon ovulacije  Prije toga, muškarac ne smije ejakulirati barem 7 dana (idealno bi bilo i duže). Mjerenjem bazalne temperature i praćenjem cervikalne sluzi nekoliko mjeseci prije vašeg pokušaja moći ćete precizno odrediti kada ovulirate. O + 12 je u suprotnosti sa Shettles metodom koja predviđa da će na dan ovulacije biti začeto muško dijete.

O + 12 metoda je predložena od strane australske majke, sljedbenice Shettles metode koja je imala šest sinova prije nego što je došla na ideju da curica može biti začeta u vremenu neposredno nakon ovulacije, suprodno Shettles metodi. Nakon što je rodila svoju dugo željenu djevojčicu, podijelila je svoj način s drugim majkama od kojih su mnoge također začele žensku djecu.
* Pročitajte njenu priču u jednom od slijedećih postova :)

Ključ O+12 metode je točno utvrđivanje ovulacije.
Prije otkrivanja detaljnih uputa za O + 12 metodu, dovoljno je reći da uspješnost O + 12 pokušaja ovisi o tome da točno odredite ovluaciju. Morat ćete naučiti kako radi vaše tijelo tj. znati prepoznati kad ovulirate. Najbolji načini za praćenje ovulacije su: mjerenje bazalne temperature, korištenje LH trakica, praćenje položaja cerviksa i praćenje promjena u cervikalnoj sluzi (Billingsova metoda). 

O + 12 Upute
Muškarac ne smije ejakulirati u trajanju od najmanje 7 dana prije spolnog odnosa ( i po mogućnosti duže ).
Nema ejakulacije na bilo koji način (pazite što radi pod tušem ;))! Pokušajte da se suzdrži od prvog dana vašeg ciklusa.
Razlog za to je da ženski spermiji žive dulje, pa bi "stara" zaliha sperme trebala imati više ženskih nego muških spermija (oko 2% više, prema nekim podacima).
Imajte spolne odnose samo jednom, 8 do 20 sati NAKON ovulacije. Kad dobijete pozitivnu ovulacijsku trakicu, znači da možete ovulirati u idućih 8 - 48 h. Tada je vrijeme za praćenje cervikalne sluzi i položaja cerviksa. Početak računati 8-20 sati kada:
• ste osjetili oštru ovulacijsku bol u području jajnika
cervikalna sluz se počela mjenjati iz prozirne i rastezljive u kremastu ili ljepljivu
• cerviks više nije toliko mekan i visoko postavljen.
Trebalo bi pričekati sa spolnim odnosom dok ne vidite termalni pomak (skok) na vašem grafikonu za mjerenje bazalne temperature. To je jedini način da se zaista potvrdi ovulacija. Nemojte ponovno imati spolni odnos sve dok niste sigurni da se više niste plodni. Prošli ste svoju plodnu fazu kad na vašem grafikonu imate zabilježene tri visoke temperature.

Uz O + 12, mnogi također pokušati:
• Dijetu za začeće djevojčice
Dodatke prehrani (kalcij i magnezij, brusnica)
Ispiranje prije seksa sa otopinom limuna i vode da biste snizili pH vaginalne flore ( pomiješajte svježe iscjeđeni sok od 1 / 2 limuna sa jednakim dijelom destilirane vode sobne temperature )
*VAŽNO: ispiranje vagine može dovesti do vaginalnih infekcija i stoga nije preporučljivo!

Ne postoji studija koja bi u potpunosti podržala ovu metodu, ali stopa od 90% je vrijedna pokušaja (pogotovo ako ste do sada bili neuspješni u svim drugim metodama).



No comments:

Post a Comment